Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD tahvil faizleri düşük görünüyor. Ancak Fed göstergesine kıyasla normalden yüksek seviyedeler.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizi, Fed’in ana faiz oranı hedefinin üst limiti olan yüzde 0.25’ten 206 baz puan yüksek seviyede. Söz konusu rakam geçtiğimiz yirmi yılın ortalamasında 145 baz puan seviyesinde.

Tahvil piyasasında yükseliş bekleyenler, aradaki farkı, Fed borçlanma maliyetlerini artırmaya başladığı zaman uzun vadeli ABD Hazine tahvillerinin destek bulacağına yönelik bir işaret olarak görüyor. Fed yetkilileri Çarşamba günü iki günlük toplantılarını sonlandırarak para politikası ile ilgili kararlarını açıklayacaklar. Tahvil faizlerinin işaret ettiğine göre yetkililer en erken Eylül ayına kadar faiz artırmayacak.

Tokyo’daki Mizuho Asset Management kıdemli fon yöneticisi Yusuke Ito, “Fed faiz artırımının yakın olduğuna yönelik işaretler artıyor. Aradaki fark daralacak. Uzun vadeli tahvillere daha çok ağırlık vereceğim” dedi.

Ito, “Mizuho 30 yıl vadeli tahvillere yatırımı desteklemeyi değerlendiriyor” diye konuştu.

ABD Hazine tahvilleri Çarşamba günü yatay bir seyir izliyor. 10 yıl vadeli ABD tahvil faizi Londra saati ile 06:36’da yüzde 2.31 oldu. Geçtiğimiz 20 yılda ortalama yüzde 4.25 seviyesindeydi.

30 yıl vadeli tahvil faizi yüzde 3.04 seviyesinde. Faizin 20 yıllık ortalaması yüzde 4.83.