Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:10'da güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, Yunanistan'ın geleceğine ilişkin tartışmaların sürmesi ve ABD Merkez Bankası Fed'in alacağı kararların beklenmesi ile geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi günün sonunda yüzde 0,5 düşüş ile 383,74 puandan kapanış yaptı. Endeks Salı günü Nisan'dan bu yana yaşadığı en sert kayıpların ardından toparlanmıştı.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, kreditörlere yönelik eleştirilerinin dozunu artırdı. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin, Alman meclisine Yunanistan ile anlaşma sağlanamamasına hazırlanılması gerektiğini söylediği belirtiliyor.

Yunan hisseleri Tsipras'ın sorumluluğu aldığını ifade etmesi ile kazancını silerken, ASE Endeksi yüzde 3.2 düşüş ile Eylül 2012'den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) iki günlük toplantının ardından bugün para politikası kararını ve sözlü yönlendirmesini TSİ 21:00'de açıklayacak. Fed'in faizlerde değişikliğe gitmesi beklenmezken, gözler Başkan Janet Yellen'ın konuşması ile FOMC üyelerinin yıl sonu federal fonlama oranı tahminlerinde olacak.

(19:10'da güncellendi)