Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin rekor seviyeye yakın seyretmesinin ardından enerji hisselerinin petrol ile birlikte gerilemesi ve finans şirketlerinin 7 yılın en yüksek seviyesinden düşüş göstermesi ile değer kaybetti.

Gösterge endeksteki bankalar iki ayın en sert düşüşünü kaydetti. Marathon Oil Corp. ve Schlumberger Ltd. yüzde 2.2’den fazla düştü. Hershey Co., yıllık kar beklentisini düşürmesinin ardından 10 ayın en düşük seviyesine geriledi. ConAgra Foods Inc. rekor seviyeden düşüş gösterdi.

S&P 500, erken saatlerde tüm zamanların en yüksek seviyesine yüzde 0.5 kadar yaklaşmasının ardından yüzde 0.5 gerileyerek Cuma günü New York’ta 2,109.99 puandan kapanış yaptı. Dow Jones Industrial Average 99.89 puan veya yüzde 0.6 düşüş ile 18,015.95 puana geldi. Nasdaq Bileşik Endeksi rekor seviyeden yüzde 0.3 geriledi. 

Endesklerin yönünde, ABD Merkez Bankası'nın faizleri mevcut seviyesinde tutma kararının yanı sıra Yunanistan'la kreditörleri arasındaki müzakerelerde anlaşma sağlanamaması etkili oldu.