Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ortadoğu’da hisse senedi piyasaları Ramazan ayının ilk Cumartesi gününde yüzde 0.5’ten düşük bir hareketlenme gösterdi. Müslümanlar Ramazan ayından gün doğumundan batımına kadar oruç tutarken, çalışma saatleri de azaltılıyor.

Dubai’deki Rasmala Investment Bank Ltd. hisse senetleri yöneticisi Muhammad Shabbir, “Yabancı yatırımcılar yok ve yerel yatırımcılar ya ülke dışında ya da işleri yavaştan alıyorlar. Yerel yatırımcıların yatırım yapma enerjisi bulması çok zor” dedi.

Dubai’de DFM General Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek yerel saat ile 11:05’te 9 Haziran’dan bu yana en düşük seviyeye indi. Abu Dabi’de ADX General Endeksi yüzde 0.3 düşüş gösterdi. Endeks üst üste 16. günde de yüzde 1’den düşük bir hareketlenme ile kapanış yapmaya hazırlanıyor. Dubai endeksindeki 35 hisse senedinden 7’si değişiklik göstermezken, söz konusu durağanlık kapanış bazında Ağustos ayından bu yana en yüksek olarak kaydedildi. Abu Dabi göstergesindeki 48 şirket değişiklik göstermedi, durağanlık bu da 12 Mart’tan bu yana en yüksek seviyede.

Birleşik Arap Emirlikleri hisselerinde işlemler, hisse senetlerini hareketlendirecek katalizör olmaması dolayısıyla Ramazan’ın Perşembe günü başlamasından önce yavaşladı. Amlak Finance PJSC ve Arabtec Holding Co. dahil olmak üzere hisse senetleri Dubai’de işlem hacimlerinin artmasına destek sağladı.

Katar’da QE Endeksi yüzde 0.1 yükselirken, Umman’da MSM Endeksi yüzde 0.1 geriledi.