Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Anthem Inc., sağlık sigortacılığı yapan daha küçük ölçekli Cigna Corp.’u satın almak için 47 milyar dolarlık teklif verdi. Anlaşma sağlanırsa sektör tarihinin en büyük satın alımı olacak.

Bağlayıcı olmayan teklifte Anthem, hisse başına 184 dolar ödeme yapmayı taahhüt ediyor. Ödemenin yüzde 31’inin Anthem hisseleri ve geri kalanının nakit olarak yapılması öngörülüyor. Söz konusu rakam, Cigna’nın geçtiğimiz 20 işlem senasındaki ortalama kapanış fiyatının yüzde 29 yukarısında. Anthem, Cumartesi yaptığı açıklamada net borçlar dahil total alım işleminin 53.8 milyar dolar olduğunu belirtti.

Birleşme gerçekleşirse şirketin yaklaşık yüzde 24’üne Cigna hissedarları sahip olacak ve şirket 53 milyon üyeye hizmet verecek. Cigna sözcüsü Matt Asensio, “Şirketin bu noktada bir yorumu yok” dedi.

Eczacılık şirketlerinin deneyimlediği gibi sağlık sigortası şirketleri de konsolidasyon dalgasının eşiğine geldi. Obamacare olarak bilinen Hasta Koruma ve Karışlanabilir Sağlık Hareketi’ne kayıtların artması ile birlikte Anthem gibi şirketler maliyetleri düşürme ve karları genişletme yolları arıyorlar.