Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Alexis Tsipras, Pazartesi günü yapacakları acil toplantı öncesinde Avrupa Birliği liderlerine Yunanistan için nihai çözümünü bir teklifte sunma arayışı içinde.

Yunanistan başbakanlık ofisinin açıklamasına göre Tsipras, Yunanistan’ın kurtarma fonlarının serbest bırakılmasını amaçlayan teklif ile ilgili Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’ı Pazar günü telefon yoluyla bilgilendirdi.

Planın içeriği ile ilgili herhangi bir detay açıklanmadı ve Yunan hükümet sözcüsü yorum yapmayı reddetti. Bir AB diplomatı Avrupa Komisyonu’nun Yunanistan’dan yeni bir teklif almadığını söyledi. Diplomat, Juncker’ın Tsipras, Merkel ve IMF Başkanı Christine Lagarde ile Pazar günü görüştüğünü söyledi ve Yunanistan’ın kreditör temsilcilerinin Brüksel saati ile 17:00’de Yunan hükümetine ait herhangi yeni bir teklifi tartışmak üzere toplanabileceğini belirtti.

Pazar günkü diplomatik hareketlilik AB liderlerinin Pazartesi günü yapacakları acil toplantı öncesinde gerçekleşti. AB liderlerinin bir araya geldiği toplantı Yunanistan’ı Euro Bölgesi’ndeki geleceğini belirleyebilir. Likidite sıkıntısı içinde olan ülke temerrüde düşmesinin eşiğinde ve ülkenin mevcut kurtarma programı 30 Haziran’da sona erecek.