Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, diğer muhalefet partilerinin, "bir sonraki seçimi hesapladıkları için AK Parti'siz bir seçeneği hayal dahi edemez durumda" olduklarını savunarak, "Bizim tek önceliğimiz baştan beri, halka verdiğimiz sözlerin, ortaya koyduğumuz ilkelerin hayata geçmesidir" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, milletvekili genel seçiminin ardından koalisyon tartışmalarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Seçimin ardından yaptığı açıklamadaki, "Yüzde 60'lık blok" şeklindeki sözleriyle halkın kendilerine verdiği sorumluluktan bahsettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "yüzde 60'lık blok" derken, kimsenin kimseyle bir arada olmasını, bir siyasi ortaklığı değil, Türkiye'nin önceliği hukuk ve demokrasi üzerindeki tahribatın giderilmesi için halkın kendilerine verdiği sorumluluğu anlatmaya çalıştıklarını aktardı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin çıkarı ve ilkeler için her koltuktan feragate hazır olduklarını vurguladı.

Seçim öncesinde üç siyasi partinin de "AKP otoriterliğinin sonlandırılmasını, demokratik hukuk devletinin yeniden oluşturulmasını, başta 17-25 Aralık olmak üzere yolsuzlukların üzerine gidilmesini" öncelik olarak açıkladıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Halk da sandıkta yüzde 60'a bunun için yetki verdi. Bir sonraki seçimi değil, Türkiye'yi düşünen her siyasetçinin görevi bu sorumluluğu yerine getirmektir diye düşündük. 'Bunun için her koltuktan feragat etmeye hazır olduğumuzu' söyledik ve gösterdik. Çünkü 'bizim için önemli olan ilkeler ve Türkiye'nin çıkarıdır' dedik. Bizim tek önceliğimiz, ilkeler ve halka verdiğimiz sözlerin hayata geçmesi.

Görünen o ki diğer muhalefet partileri bir sonraki seçimi hesapladıklarından olacak, AKP'siz bir seçeneği hayal dahi edemez durumdalar. Bizim tek önceliğimiz baştan beri, halka verdiğimiz sözlerin, ortaya koyduğumuz ilkelerin hayata geçmesidir. Emekliye 2 bayramda ikramiye, çiftçi mazotunun 1,5 lira olması, taşeron işçiliğin kaldırılması, asgari ücretin bin 500 lira olması gibi... Çünkü siyaseti millete hizmet etme işi olarak görüyoruz. Bundan sonra da böyle olacak. Bizim dışımızdaki partiler, ne yazık ki kiminle koalisyon yapıp yapmayacaklarını söylüyor, bizim içinse kriter, ilkeler ve halka verdiğimiz sözlerdir."

AA