Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Şanghay ve Şenzen hisse senedi piyasalarındaki gerileme, Çin şirketlerinin 25 milyar dolarlık rekor satın alım anlaşmalarını raydan çıkarabilir. Yurtiçinde yüksek getiri arayışına giren Çin şirketleri, ABD Borsalarını terk etmeye çalışıyor.

Bloomberg’in derlediği verilere göre Qihoo 360 Technology Co. dahil olmak üzere ABD borsalarında işlem gören en az 23 Çin şirketinin hisseleri, bu hafta gerileyerek satın alım tekliflerinin ortalama yüzde 22 altından işlem gördü. Bu durum yatırımcıların anlaşmaların onaylanacağına ilişkin şüphe duyduklarına işaret etti. Teklifler ilk duyurulduğunda ortalama yüzde 8.1 altından işlem görülüyorlar.

Çin piyasaların gerileme devam ediyor. Şanghay Bileşik Endeksi Çarşamba günü yüzde 8.2 kadar geriledi ve 3 haftalık düşüşü genişletti. Çin hisse senetlerindeki gerileme  piyasa değerinden 3 trilyon dolardan fazla bir miktar götürdü ve Çin’i ilk halka arzları askıya almaya teşvik etti.

Summit Research Partners analistlerinden Henry Guo, “Zamanlama ve değerlemeler şirketlerin özele geçmesi için elverişli değil. Düzeltme anlaşmaların bazılarının gerçekleşmeyeceği endişesini yansıtıyor” dedi.