Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Citigroup Londra ofisinden Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) strateji başkanı Luis Costa, e-posta yoluyla yaptığı değerlendirmede, "Görüşüme göre, piyasalar, sırf ortalamadan daha yüksek 'carry'ye dayanarak, Türk Lirası riskine karşı aşırı kayıtsız durumda" dedi.

Costa, "Halen Türkiye'de cari işlemler açığının finansmanın kalitesinde kötüleşme görüyoruz ve bu Türk Lirası'nı doğal olarak kırılgan hale getiriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Siyasi tıkanıklığın sürmesinin yapısal sorunları çözme konusunda Türkiye'nin yeteneğini düşüreceğine dikkat çeken Costa, "Bu nedenle, Merkez Bankası politika duruşunu beklenenden daha uzun süre değiştirmeden bırakmalı. Ancak Piyasalar bunu hatalı bir şekilde Türk Lirasını destekleyen olumlu bir faktör olarak okuyor"dedi.

Costa, "Piyasalar kesin bir şekilde erken seçime gidildiğinin farkına vardığı an, Türk Lirası ve Türk Lirası cinsinden varlıklardan çıkış olacak. Ben özellikle hisse senetlerinden çıkış konusunda kaygılıyır" yorumunu yaptı.