Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:20’de güncellendi)

Yunanistan’ın kreditörleri ile anlaşma sağlamasının ardından, yatırımcıların bunu euro satmak için bir sinyal olarak algılaması ile kazancını siliyor.

Euro, Belçika Başbakanı Charles Michel’in Yunanistan görüşmelerinde anlaşma sağlandığını belirtmesinin ardından yükselmişti. Michel, Yunanistan’ın borç görüşmelerinde anlaşma sağlandığını açıkladı. Kreditörler Yunanistan’a ana taleplerini yasalaştırması 3 gün süre tanıdı. Böylece ülkenin 5 yıl içindeki üçüncü kurtarma paketi müzakere edilebilecek.

Euro dolar karşısında New York saati ile 07:04’de yüzde 0.8 geriledi ve 1.1068 dolara geldi. Euro yen karşısında, yüzde 0.3 düşerek 136.57 yen oldu.

Londra’daki Commerzbank AG kıdemli Döviz stratejisti Peter Kinsella, anlaşma öncesinde, “Bir anlaşma gelirse kısa süreli rahatlama rallisi görürüz” demişti.

Londra’daki Morgan Stanley döviz kuru stratejisi müdürü Ian Stannard, “Euro’nun yeniden toparlanması için Yunan meclisinden kreditörlerin istediği yasa tasarılarının geçmesi gerekebilir” dedi.

19 ülkenin ortak para birimi, dolar karşısında bu yıl yüzde 8.5 zayıflarken, Stannard, “Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişleme programı doğrultusunda euronun daha fazla gerileyebileceğini” sözlerine ekledi.

(14:20’de güncellendi)