Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro zirvesi oybirliği ile Yunanistan ile ilgili anlaşmaya vardı. AB, yunanistan ile anlaşma sağladı. Öncesinde üç AB yetkilisi Yunanistan ile anlaşmanın sağlandığını açıklamışlardı.

Yunanistan, kreditörleri ile resmi müzakerelerin başlatılması için gerekli reformlar konusunda anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği Başkanı Donald Tusk, Twitter aracılığıyla anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Brüksel’de 17 saat süren ve Pazartesi sabahı sona eren görüşmelerin ardından kreditörleri ile anlaşma sağlamayı başardı.

Avrupa Birliği (AB) Başkanı Donald Tusk, "Euro Zirvesi'nde anlaşma sağlandı" açıklamasını yaptı.

Malta Başbakanı Joseph Muscat, "Anlaşma sağlandı. Ancak Yunanistan'ın borçlarına af yok" dedi.

Belçika Başbakanı Charles Michel, twitter hesabından yaptığı açıklamada anlaşma olduğunu kaydetti. Michel, twitter yoluyla, "Anlaşma" şeklinde açıklama yaptı.

Öte yandan, Kıbrıs sözcüsü, "AB zirvesinde bir anlaşmaya varmış görünüyoruz" dedi.

Tusk: Maliye bakanları Yunanistan'a köprü finansmanı tartışacak

AB Başkanı Donald Tusk anlaşmanın ardından şunları şöyledi:

"17 saatin ardından Yunanistan konusunda anlaşmaya varıldı. maliye bakanları Yunanistan'a köprü finansmanı tartışacak"

AB: Süreç tamamlanamazsa Yunanistan risk altında kalmaya devam edecek

AB'den gelen açıklamalara göre, Yunanistan'ın 20 temmuz'a kadar 7 milyar euroya ve Ağustos ayı ortasına kadar 5 milyar euroya daha ihtiyacı var.

Avrupa Birliği, "Süreç tamamlanamazsa Yunanistan risk altında kalmaya devam edecek. Yunanistan'ın alınan kararları yerine getirmek için hızlı adım atması gerekiyor" duyursunu yaptı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "Ortaya çıkan anlaşma sonucundan memnunum" diye konuştu.

Dijsselbloem: Yunan bankalarına 25 milyar euro fon sağlanacak

Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, "Bundan sonraki süreçte güvenin sürmesi çok önemli. Yunanistan Parlamentosu konuları hızla yasallaştırmalı. Yunanistan'ın istediği fon AB tarafından desteklenecek. Yunanistan fonu bankaların sermayesi için de kullanılacak. Yunan bankalarına 25 milyar euro fon sağlanacak" dedi.

IMF Başkanı Christine Lagarde toplantıdan çıktığı sırada, “Yorucu bir gece oldu. Güvenin yeniden inşası adımı atılması olumlu” dedi.

Hollande: Anlaşma Yunanistan'ı Euro’da tutacak

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, “Anlaşma Yunanistan'ı Euro’da tutacak” dedi.

Hollande, "Yunanistan anlaşması için Fransa-Almanya işbirliği gerekliydi. Bu anlaşma aynı zamanda Yunanistan krizini yumuşatacak kısa vadeli bir çözüm" diye konuştu.

Merkel: 50 milyar euroluk fon Yunanistan'a borç sürdürülebilirliği için yardım edecek

Almanya Şanşölyesi Angela Merkel, "Tarafların Yunanistan'a güveni sarsıldı, bundan sonra güven yeniden sağlanmalı. Euro Zirvesi kararı Bundestag'ta oylanacak. Yunan Parlamentosu reformları Almanya Parlamentosu’ndan önce onaylamalı. 50 milyar euroluk fon Yunanistan'a borç sürdürülebilirliği için yardım edecek. Yunan ekonomisi son aylarda dramatik şekilde kötüleşti. Yunanistan için nominal borç indirimi söz konusu değil. Anlaşmanın ardından bir B planına ihtiyacımız yok. Yunan halkı Euro'da kalmak için çok istekli" değerlendirmesi yaptı.

Hollanda Başbakanı Rutte: Yunanistan'ın teklifi kabul edilebilir değildi

Hollanda Başbakanı Rutte, "Yunanistan'ın teklifi kabul edilebilir değildi. Grexıt'in masadan kalktığına dair bir öngörüde bulunmayacağım" diye konuştu.