Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Yunanistan’ın kreditörleri ile bir anlaşmaya varması ve Çin’de ihracatın beklentileri aşması ile değerleniyor. Doğu Avrupa ülkelerinin para birimleri güçlendi.

Şanghay Bileşik Endeksi, artan sayıda şirket hissesinin yeniden işlemlere başlaması ile yüzde 2.4 ralli yaptı. Tayvan, Güney Kore, Filipinler ve Vietnam’da hisse senedi göstergeleri en az yüzde 1.1 yükseldi. Polonya zlotisi ve Macar forinti euro karşısında en az yüzde 0.3 değerlendi. Türk lirası dolar karşısında yüzde 0.5 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.9 artış göstererek Hong Kong saati ile 15.03’te 941.61 puana geldi ve 22 Aralık’tan bu yana en büyük üç günlük yükselişi kaydetmeye ilerliyor. Yunanistan, kreditörleri ile üçüncü kurtarma programı resmi müzakerelerinin başlaması için gerekli reformlarda anlaşmaya vardı. Çin’in ihracatı Haziran ayında 4 aydan bu yana ilk kez yükseldi ve büyümenin istikrarlaştığı iyimserliğini destekledi.

PT Sinarmas Asset Management fon yöneticisi Jeffrosenberg Tan, “Yunanistan anlaşması piyasadaki önemli bir tehdidi kaldırdı. Çin’den gelen veri yatırımcılara biraz rahatlama sağladı” dedi.