Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirilen ve ilk tur görüşmeleri kapsamında CHP'yi ziyaret eden AKP Genel Başkanı Davutoğlu açıklama yaptı.

Davutoğlu “Kılıçdaroğlu ile görüşmemiz dostane bir şekilde geçti” dedi ve “Bizim için önemli olan şey karşılıklı güvenin sağlanmasıdır” diye ekledi.

“Kılıçdaroğlu ile baş başa bir görüşmemiz olmadı. İhtiyaca uygun olarak heyetimizi 5'e çıkardık” diyen Davutoğlu, “Cumhurbaşkanlığı makamının görüşmede yer almadığını” belirtti.

“Kimse kriz veya bunalım beklentisi içinde olmasın. Türkiye bir dakika hükümetsiz bırakılmamalı” diyen Davutoğlu, “Bunlar ön görüşmelerdir, mutabık kaldığımız bir konu yok henüz. Görüşmeler öncesinde önemli mutfak çalışması yaptık. CHP ve MHP'ye yakınlığımız aynıdır” yorumunda bulundu.

Davutoğlu “İlk tur görüşmeler tarafların birbirlerini anlamasına dönük olacak. İkinci turda ortak zeminde hareket imkânını değerlendireceğiz. Her parti ile aynı usul sistemi ile görüşmek istiyoruz” tespitinde bulundu.

Davutoğlu “İkinci tur görüşmelerde, müzakere öncesinde öngörüşmelerin yapılacağını” belirterek, "CHP ile görüşme nihai müzakere değildi. Partiler psikolojik bariyerlerin üzerine çıkmalı. Bunlar ön görüşmelerdir, mutabık kaldığımız bir konu henüz yok. CHP bize 14 ilkesini iletti, biz de 9 ilkemizi ilettik" dedi.

Davutoğlu, "Küresel ve bölgesel alanda çok yoğun devinimlerin, gelişmelerin yaşandığı bir dönemde hepimize düşen temel görev, ülkemizin ufkunu açacak bir hükümet yapısının bir an önce ortaya çıkmasıdır. Bizim irademiz, niyetimiz, samimiyetimiz açıktır. Görüşmelerde karşılıklı bir görüş oluşması halinde güçlenerek görüşmeler devam eder. Milletimize güzel ve hayırlı haberleri en kısa sürede verme imkanına kavuşuruz" ile sözlerini noktaladı.