Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

ABD'de fabrika üretimi, Mayıs ayından sonra Haziran ayında da, motorlu araç üretimindeki düşüşün etkisi ile fazla değişmedi.

Otomobil hariç imalat sanayi üretimi, yüzde 0.1'lik düşüşüna rdından yüzde 0.3 arttı. Madencilik vbe kamu hizmet sektörlerini de içeren toplam sanayi üretimi, yüzde 0.2'lik düşüşün ardından yüzde 0.3 tırmandı.

İmalat sanayinde toparlanma, firmaların dolardaki güçlü seyre adapte olmaları, ABD'nin dışındaki piyasalarda gevşek seyir ve düşen petrol fiyatlarında dolayı sınırlı işletme harcamaları nedeniyle muhtemelen zaman alacak. Üretimin daha da hızlı artması ekonominin daha da güçlenmesine yardımcı olacak.

New York'ta TD Securities LLC ABD araştırma ve strateji müdür yardımcısı Millan Mulraine, "İmalat sanayinin büyümesini bekliyoruz," dedi ve "Bu yılın ortasını geçtiğimizde, sanayi üretiminde hızlanma görebiliriz" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, sanayi üretiminin yüzde 0.2 ve fabrika üretiminin yüzde 0.1 artması bekleniyordu.

Toplam üretimin yüzde 75'ini ve ekonominin yaklaşık yüzde 12'sini oluşturan imalat sanayi üretimi, Mayıs ayında yüzde 0.2 düşüşten yüzde 0'a revize edildi.

Kullanımdaki fabrikaları gösteren kapasite kullanım oranıo, önceki ayki zeviyesi olan yüzde 78.2'den yüzde 78.4'e yükseldi.