Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Frankfurt'ta AMB basın toplantısında konuşan Draghi, Yunanistan'ın borcunda azaltıma gidilmesi gerektiğini söyledi.

“Varlık alım programı düzgün bir şekilde işlediğini ifade ettiğini” söyleyen Draghi, “Yunanistan’ın Euro Bölgesinde kalacağına ilişkin şüphelerin artmasına rağmen bölge ekonomisi büyüme işaretleri ve yatırımlarda bir artış potansiyeli gösteriyor” dedi.

“Daima Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nde kalmaya devam edeceği varsayımı ile hareket ettiklerini” belirten AMB Başkanı, bu konuda şüphe duymadıklarının altını çizdi.

Yunan meclisinin kurtarma paketini onaylaması ve Euro Grubu Maliye Bakanlarının Yunanistan’a köprü finansman onaylaması hakkında “Nihayet bir şeyler değişti” yorumunu yapan Draghi, “ELA’nın arttırılmasına ilişkin koşullar sağlandı” dedi.

Yunan bankalarına sağlanan acil likidite tavanını Yunan Merkez Bankası'nın talebi üzerine 900 milyon euro yükselttiklerini belirten Draghi, "Bizim kurallarımıza göre likidite koşulları asla koşulsuz ve sınırsız olmamıştır" diye ekledi.

Yunanistan'ın AMB'ye 20 Temmuz'da vadesi gelen 3.5 milyar euro borcunu ödeyeceğine inandığını da söyleyen Draghi, "Euro Bölgesi’nin ekonomik toparlanması Yunanistan krizine rağmen devam ediyor" diyerek "finansal piyasaların bu tehlikeye rağmen yolundan çıkmadığını" belirtti.

“AMB Yönetim Kurulu’nun para politikasını sürdürmeye devam edeceğini ve enflasyondaki trendler ile orta vadede fiyat istikrarına konsantre olacağını” söyleyen Draghi, “Piyasa volatilitesinde kayda değer bir artış gözleniyor” ifadelerini kullandı.

“Beklenmedik bir sıkılaşma yaşanır veya fiyat istikrarına yönelik görünüm değişiklik  sergilerse, Yönetim Kurulu tüm enstrümanları ile cevap verecektir” diyen Draghi, “para politikalarının  ekonomik riskleri hesaba kattığını” da sözlerine ekledi.