Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bloomberg stratejisti Mark Cudmore, Dolar/TL 'nin 6 haftalık aşağı trend doğrusunu kırmakta olduğunu ve bu durumun kısa vadede yukarı hareketi işaret ettiğini, ancak Haziran ayında görülen rekor seviyelere ulaşılamaycağını söyledi.

Cudmore, dolar/TL'nin şimdi teknik olarak 2.6970/7070 direncine doğru hareket ettiği, ancak Türk Lirası'ndaki orta vadeli güçlü seyrin yenilenmesi için bu seviyenin aşılmaması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

Cudmore, değerlendirmesinde, büyük bir emtia ithalatçısı olmasından dolayı, Türkiye'nin emtia grubundaki mevcut düşük seyirden faydalanacağını da sözlerine ekledi.

Türk tahvilleri ve kurdaki yüksek reel getirinin, Grexit riskinin en azından kısa vadede ortadan kalkmasının etkisi ile, orta vadeli makro yatırımcıları çekebileceğini kaydeden Cudmore, "Türk Lirası'nda bugünkü zayıflık , liranın halen son bir ayda en iyi performans gösteren ve daha da önemlisi, seçim sonrası 8 Haziran'dan bu yana en iyi performa gösteren para birimi olması çerçevesinde değerlendirilmeli" dedi.

Cudmore, Merkez Bankası'nın 23 Temmuz'daki toplantısındaki faiz kararı bir sonraki önemli lokal katalizör olacak ve Bloomberg'in düzenlediği ankete katılan 16 ekonomistin 15'i bu toplantıda faizde değişiklik beklemiyor. Bir katılımcı ise 25 baz puanlık bir faiz indirimi öngörüyor" dedi.

Bloomberg Stratejisti, koalisyonun kurulması ya da koalisyon görüşmelerinin kopmasının her an gerçekleşebileceğini, ancak bu cephede önemli gelişmelerin bir hafta civarı bir zamanda gerçekleşmesinin zor olduğunu sözlerine ekledi.