Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Nomura Holdings Inc., uzun vadeli ABD Hazine tahvillerinde beklentisini yukarıya çevirdi.

T. Rowe Price Group Inc., Fed’in faiz artırımı ve bono fiyatlarındaki düşüş hakkındaki uyarılarına dikkat etmek gerektiğini açıkladı.

Nomura analistleri 17 Temmuz tarihli raporunda ABD tahvillerinin “yeniden trend” olduğunu belirtti. Şirkete göre merkez bankası muhtemelen Aralık ayına kadar faiz artırımına gitmeyecek ve enflasyon yavaşlamaya hazırlanıyor.

Fed’in 2006’dan bu yana ilk kez borçlanma maliyetini artırmaya hazırlanması ve dünyanın en büyük ekonomisinde büyümenin düzensiz ilerlemesi ile iki şirketin analistleri birbirinden farklı görüşler bildiriyorlar. Fed Başkanı Janet Yellen, artış için beklentilerin yıl sonundan önce olduğunu söylerken, Chicago Fed Başkanı Charles Evans 2016 ortası için çağrıda bulundu. Bloomberg göstergelerine göre 2015 yılı içerisinde tahviller kayıp ve kazanç arasında giden küçük değişimler gösterdi.

Nomura analistleri George Goncalves, Stanley Sun ve Tracy Jin raporlarında, uzun vadeli ABD tahvil faizlerinin yaz süresince aşağı yöneleceğini öngörüyor.

Nomura’ya göre 10 yıl vadeli ABD gösterge tahvil faizi yüzde 2 seviyesine gerileyebilir. Tahvil faizi Çarşamba günü Londra saati ile 06.21’de yüzde 2.33 seviyesine geldi.