Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır, Goldman Sachs Inc.’in tahminlerini düşürmesinin ardından 2 haftanın en düşük seviyesine indi. Goldman, Çin’de talebin yaklaşık 20 yılın en yavaş büyümesini kaydedeceğini belirtti.

Goldman Sachs, Çin’de tüketiminin zayıflaması ve arzın beklenenden hızlı genişlemesi ile bakır fiyatı görünümünü 2018 yılı için yüzde 44 kadar düşürdü. Bankanın karamsar beklentileri Çarşamba günü açıklandı. Emtia piyasalarında düşüş devam ederken, altın ve demir cevheri gibi sanayi metalleri değer kaybetti.

Syndey’deki Fat Prophets kaynak analistlerinden David Lennox, “Koşullar değişmeden emtiada bir ralli gelemeyecektir. Emtia fiyatlarının dolar karşısında güçlük çektiğini göreceğiz” dedi.

Bakır, yüzde 0.9 kadar gerileyerek ton başına 5,311 dolar ile 8 Temmuz’dan bu yana en düşük seviyeye indi ve Hong Kong saati ile 10.52’de 5,373 dolardan işlem gördü. Bakır Şanghay’da yüzde 0.2 yükseldi. Bakır Comex’te yüzde 0.1 artış ile pound başına 2.4295 dolardan alıcı buldu.

Nikel yüzde 0.6 geriledi. Kurşun yüzde 0.3 düştü. Çinko yüzde 0.1 yükseldi. Alüminyum yatay seyretti. Londra Metal Borsası’nda işlem gören 6 ana metal üst üste 3. aylık kaybı kaydetmeye hazırlanıyor.