Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:30'da güncellendi)

Avrupa'da ilaç ve banka hisse senetleri, Credit Suisse Group AG ve Roche Holding AG'nin finansallarının beklenenden daha iyi çıkmasının etkisi ile değer kazandı. İngiltere'de perakende satışlar verisindeki beklenmedik yükseliş sterlini düşürürken, altın yukarı yönde hareket etti.

Stoxx 600 Sağlık Bakım Endeksi, New York saati ile 06:40'ta yüzde 0.5 yüseldi ve Avrupa hisselerinin gösterge endeksi Stoxx Europe 600 Endeksi'nin dengelenmesini sağladı. Emtia üreticilerinin hisseleri ise kayıplarını genişletti. Sterlin önemli paraların çoğu karşısında değer kaybederken, İngiltere tahvilleri yükselişini ikinci güne taşıdı ve Euro Bölgesi tahvilleri yükseldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.4 düştü. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, gösterge endeksin iki gün süren düşüşünü durduracağını işaret etti.

Credit Suisse'in karı, Asya'daki zengin müşterilerden gelen destek ve Latin Amerika'daki kazançlar ile analistlerin beklentilerinin üzerinde çıkarken, Roche, yeni tedavilerin etkisi ile yükseldi. Bu sonuçlar, Çarşamba günü, kötü çıkan Apple Inc. satış tahmininin hisse senetlerinde satış getirmesinin ardından geldi. Pazartesi günü 5 yılın en düşük seviyesine inen altın, dolardaki kazancın durmasının ardından yükseldi.

Cenevre'de Notz, Stucki & Cie.'den Pierre Mouton, "Kar sezonu oldukça iyi," dedi ve "Emtia hisse senetleri henüz düzelmedi, zira, Çin'de yavaşlama, madencilikte aşırı kapasite ve altın fiyatlarında süren düşüş gibi makro gelişmeler onların aleyhine" şeklinde görüş bildirdi.

HSBC Holdings Plc stratejistleri, bilgilendirme notunda, Avrupa'da ikinci çeyrek şirket karlarında büyümenin yüzde 15 ila yüzde 20'ye ulaşabileceğini kaydetti. Avrupa tahvilleri, Yunanistan parlamentosunun kreditörlerin empoze ettiği ikinci reform paketini onaylamasının ardından fazla değişmedi. Yatırımcılar dikkatlerini, Çarşamba günü beklenenden daha iyi çıkan konut verisinin Eylül ayında faiz artırımı olasılığını yüzde 50'ye yükseltmesi ile birlikte, yeniden ABD para politikasına çevirdi. Doların yeniden güç kazanmaya başlaması emtia fiyatları üzerinde baskı yaratırken, Dünya Bankası, emtiada fazla arz ile birlikte zayıflayan küresel talebe dikkat çekti. Japonya'nın ihracatı Haziran ayında son beş ayın en hızlı artışını gösterdi.

Rakuten Securities Inc.'nin sabit getirili menkul kıymetler biriminin bölüm yöneticisi Tsutomu Soma, "Güçlenen dolar trendi devam ediyor," dedi ve "ABD şirket karları durgun gelirken, ekonomik veriler fena değil. Bu nedenle para faiz artırımı beklentisi ile dolara akıyor. Emtia fiyatları, dolardaki güçlenmeye bağlı olarak düşüyor" şeklinde görüş bildirdi.

(14:30'da güncellendi)