Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Londra'da aralarında Arko Sen'in de bulunduğu Bank of America Merrill Lynch analistleri, dün e-posta yoluyla dağıttıkları raporlarında, güvenlik/jeopolitk haber akışısında son dönemdeki artıştan dolayı, euro ve dolardan oluşan sepet karşısında Türk Lirası'nda ve 10 yıllık TL çapraz kur swaplarında açtıkları taktik long pozisyonları kapattıklarını duyurdu.

Raporda, "güvenlikle ilgili son haber akışları piyasanın volatil kalmasına neden olabilir. Piyasanın ilk reaksiyonunun daha geniş makro konulara ve süregelen siyasi müzakerelere daha az dikkat edilmesi şeklinde olması bekleniyor" denildi.

Merrill Lynch analistleri, Türkiye için baz senaryolarının koalisyonun kurulması olduğunu, ancak risklerin halen büyük çaplı kalmaya devam ettiğini kaydetti.

Diğer bir seçim döneminin, ekonomik aktivitenin yavaşlamaya devam edecek olması ile birlikte, Türkiye'nin değerli zamanının kaybolmasına neden olacağının ve Fed'in faiz artırımının daha da yaklaşacağının vurgulandığı raporda, Ağustos ayında da hükümetin kurulmaması durumunda, erken seçim riskinin, durum açıklığa kavuşuncaya kadar Türk varlıkları üzerinde baskı oluşturacağı belirtildi.

Merrill, sepet karşısında TL pozisyonuna 2.78 seviyesinden girdi ve 2.86'dan çıktı.