Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ankara Palas Devlet Konukevi'nde saat 14.10'da başlayan görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Taha Özhan ve Osman Can katıldı.

CHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek yer aldı.

CHP/Koç: Uzlaşılan ve tartışma konusu olan başlıklar var

Toplatı hakkında konuşan CHP sözcüsü Koç, “Uzlaşılan, tartışma konusu olan başlıklar oldu. Pazartesi günü ilk konu başlığı ele alınacak” ifadelerini kullandı.

AKP/Çelik: Koalisyon hükümetinin mantığı “belli konularda ne kadar yakınlık kurabiliriz”dir

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Herkesin her şeyi açıklıkla konuştuğu, birbirlerine yönelik değerlendirmeleri centilmence, belli nezaket içinde ama son derece açık biçimde yaptığı bir toplantı yaptık" dedi.

Bakan ayrıca, "Koalisyon hükümetinin mantığı şudur: Belli konularda, bu belirlediğimiz maddeler çerçevesinde ne kadar yakınlık kurabiliriz? Bu yakınlıklar çerçevesinde de uygulamada bir ortak hükümet kurulması gündeme gelirse ne kadar çok ortaklığımız olur? Baktığımız şey budur" yorumunda bulundu.