Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya tahvilleri, Çin hisse senedi piyasasında düşüşün yeniden başlaması ile üç günlük ralli sonlandırdı. Çin’deki satış dalgası yüksek getirili varlıklara talebi zayıflattı

Yatırımcıların gösterge Almanya tahvili yerine 10 yıl vadeli İtalya tahvili tutmak için talep ettiği ekstra getiri yaklaşık iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Çin’in gösterge endeksi, devlet müdahalesi ile gelen 3 haftalık rallinin sürdürülemez olduğu endişesi ile Şubat 2007’den bu yana en büyük düşüşü kaydetti. Yunanistan, sermaye kontrollerinin 5. haftada da sürmesi ile birlikte yeni kurtarma programı ile ilgili kreditörlerle görüşmelere başlamaya hazırlanıyor.

Frankfurt’taki Commerzbank AG sabit getiri stratejisi müdürü Christoph Rieger, “İnsanlar Çin’de sert bir iniş görüleceğinden endişe ediyor. Bu risk duyarlılığı için kötü ve genel olarak yüksek getirili varlıklar için olumsuz” dedi.

10 yıl vadeli İtalya tahvil faizi 3 baz puan yükselerek Londra saati ile 09.33’te yüzde 1.90 oldu. Haziran 2025 vadeli yüzde 1.5 faizli tahvilin fiyatı 0.27 veya 1,000 euro nominal değerde 2.7 euro düşerek 96.51’e indi.

Almanya ve İtalya tahvil faizi arasındaki fark 4 baz puan yükselerek 122 baz puana ulaştı ve 14 Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyeye geldi. 10 yıl vadeli İspanya tahvil faizi 3 baz puan artış ile yüzde 1.93’e geldi.