KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Devletin piyasayı desteklemek için hisse senedi satın alma görevi yüklediği kurum olan China Securities Finance Corp., konu ile ilgili bilgi sahibi kişilerin ifadelerine göre ek olarak 2 trilyon yuan (322 milyar dolar) değerinde bir miktara erişim arayışında.

Çin hisseleri, gösterge endeksin haftalık kaybı silmesi ile yükseliş gösteriyor. Hükümetin hisse senedi piyasasındaki 3.4 trilyon dolarlık kaybı sonlandırmak için ek önlemler alacağı spekülasyonu yapılıyor. Şanghay Bileşik Endeksi, yerel saat ile 11.30’da 3,731.03 puana geldi. Endeksteki yükselişe teknoloji ve sanayi şirketleri öncülük etti.

Goldman Sachs Group Inc. ‘e göre hükümet, ülkenin hisse senedi fiyatlarını desteklemek için geçtiğimiz iki ayda 900 milyar yuan kadar harcama yaptı. China Securities Finance’in ekstra fonlaması, hükümet tarafından kullanılır hale getirilmiş olan 3 trilyon dolara eklenebilir. Konu ile ilgili bilgi veren kaynaklar hedefin kamuya henüz açıklanmamış olması nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemediler. Kaynaklar totalde 5 milyar yuan olan değerin piyasa koşullarına göre değişebilir olduğunu ifade etti.

Advertisement