Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır 6 yılın en düşük seviyesine geriledi ve alüminyum Ocak ayından bu yana en kötü haftalık dönemi kaydediyor. Metallerdeki düşüşte, Almanya sanayi üretiminin beklenmedik bir şekilde gerilemesi etkili oldu.

Bakır, Almanya sanayi üretimi verisinin ardından yüzde 1.2 geriledi. Alman imalatçıların Yunanistan’ın borç krizi ve dünyanın en büyük sanayi metali tüketicisi Çin’deki yavaşlamadan olumsuz etkilendiği belirtiliyor. Yatırımcı güveni, ABD’nin istihdam verisi ve Çin’in ticaret verilerinin açıklanması öncesinde zayıf seyrediyor.

Alüminyum 5 haftalık kaybı kaydetmeye hazırlanıyor. Bakır Çarşamba günü ayı piyasasına düştü. Doların güçlenmesi ve Çin’de talebin yavaşlaması fiyatları aşağı çekiyor.

Singapur’daki CLSA emtia stratejisti Ian Roger, “Metaller oldukça kötü görünüyor. Yukarı yönlü bir hareket sinyali veri bakımından şimdiye kadar gelmedi. Geleneksel göstergelerde durum iyi değil” dedi.

Almanya’nın sanayi üretimi Mayıs ayında yüzde 0.2 yükselmesinin ardından yüzde 1.4 geriledi.

Londra’da işlem gören bakır, 5,121 dolara düşmesinin ardından Hong Kong saati ile 14.39’da kayıpları yüzde 0.4’e düşürdü. Alüminyum kaybı yüzde 0.3 indirdi.