Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:15'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, şirket birleşme haberleri ve Çin hükümetinin teşvikleri artıracağı beklentisi ile, haftalık kaybına rdından yükseldi. Dolar, Fed yakın zamanda faiz artırımına gideceği beklentisi ile güç kazanırken, ABD Hazine tahvilleri düştü.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, New York saati ile 09:50'de yüzde 1.1 yukarıda seyrediyordu ve 200 günlük ortalamasından yükseldi. Dow Jones Endeksi 2011'den bu yana en uzun düşüş dönemini sonlandırdı ve Bloomberg Dolar Spot Endeksi son üç günde ilk kez yukarı yönde hareket etti. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi dört baz puan yükselerek yüzde 2.20'ye ulaştı.

ABD hisse senetleri, Fed'in faiz artırımına yaklaşması ile birlikte küresel büyümenin yavaşlayacağı endişeleri ile boğa piyasasonon bazı en büyük kazananlarına gelen satış dalgasının ardından yükseldi. Çi hükümetinin kamuya ait şirketlerde yeni bir birleşme turunu daha başlatacağı spekülasyonu, Çin hisse senetlerine, ülke ihracatının beklşenenden daha fazla düşmesine rağmen alım getirdi.

National Alliance Capital Markets uluslararası sabit getirili menkul kıymetler müdürü Ansrew Brenner, "Bugün, Çin teşviki beklentisine bir tepki vardı," dedi ve "Piyasadaki en büyük korkulardan biri çok fazla fed değil, Çin'deki yavaşlama. Eğer insanlar aniden Çin'de ciddi bir teşvik olacağını düşünürse, durum değişecek" şeklinde görüş bildirdi.

(17:15'te güncellendi)