Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, banka ve enerji şirketlerindeki kayıpların, teknolojideki artışı gölgelemesi sonrası geriliyor.

Petrol nerdeyse beş ay içinde en düşük seviye yakınından işlem görürken BP Plc ve Royal Dutch Shell Plc en az yüzde 1.3 kayıpla enerji hisse senetlerini düşüşe sürükledi. Demir, Çin’deki en büyük çelik üreticisinin üretimde inişe geçtiğini gösteren ticaret ve enflasyon verisinin ardından düşüşünü üçüncü güne taşırken, BHP Billiton Ltd. and Anglo American Plc en az yüzde 2 düşüşle maden şirketleri arasındaki kayıplara öncülük etti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek, Londra saati ile 11:22'de 396.78 puan oldu. Gerileyen medya şirketleri Cuma günü endeksi aşağı çekerken, ABD istihdam verisi Fed'in bu yıl faiz artıracağına ilişkin beklentileri artırmıştı.

LLB Asset Management yöneticilerinden Christian Zogg, “Petrol başta olmak üzere emtia fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi, ilk bakışta konjonktürel bir iyileşme için kötü bir işaret gibi görünse de Avrupa piyasaları için orta vadede olumlu olabilir” ifadesinde bulundu. Zogg, “Fed’in ilk hamlesiyle piyasalar daha da gerilecek fakat en iyi tahminle ayın geri kalanında aynı seviye civarında kalacaktır” dedi.

(15:04’te güncellendi)