GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti-CHP koalisyon hükümetinin bu hafta içinde mutlaka kurularak Türkiye'nin artık nefes alması gerektiğini söyledi. Toplumsal yarılmanın tamir ve onarımının sosyal ve siyasal bölünmüşlüğün kaynaştırılmasının AK Parti-CHP arasında kurulacak bir koalisyon hükümetini her açıdan zorunlu kıldığını belirten Bahçeli, "Bu iki parti, tarihin kendilerine yüklediği büyük sorumluluktan kaçmamalı, milli menfaatler doğrultusunda hükümet kurmak için kolları sıvayacak irade ve özeni sergileyebilmelidir. AK Parti ile CHP Genel Başkanlarının daha fazla zaman kaybına izin vermeden koalisyon zemininde bir araya gelmek için fedakârlık göstermeleri ülkemiz için hayati önemdedir. Türkiye'nin geçici hükümetle daha fazla devam ve idaresi mümkün olmadığı gibi doğru da değildir." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'AK Parti ile CHP Arasında Yapılan Koalisyon Görüşmeleri' hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimlerinin üzerinden 65 uzun gün geçmesine rağmen demokratik normalleşme, siyasi uzlaşma ve istikrar özlemleri henüz vasat bulamadığını belirten Bahçeli, "Ekonomik dengelerdeki bozulma, sosyal gerilim ve siyasal cepheleşmelerdeki yoğunlaşma bölücü terör örgütünün hain saldırılarına eş zamanlı mesafe almaktadır. Olağanüstü bir dönemden geçen Türkiye'miz tam bir istikrarsızlık ve belirsizlik sarmalındadır.Şartlar oldukça ağırlaşmış, gelişmeler vahim bir sınıra dayanmıştır.Türk milleti her yönden ateş altına alınmıştır." dedi.

Advertisement