Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Malezya para birimi ringgit, siyasi skandali yuan devalüasyonu ve petrol fiyatlarındaki düşüş ortamında, ülkenin para birimini korumak için elindeki cephanesini tüketmekte olduğu endişeleri ile,1998'den bu yana en sert düşüşünü gösterdi. Hisse senetleri ve tahviller de düştü.

Ringgit, merkez bankasının Guvernörü Zeti Akhtar Aziz, Perşembe günü yaptığı açıklamada, merkez bankasının 2010'dan bu yana ilk kez 100 milyar doların altına inen Döviz rezervini artırması gerekeceğini belirtti. Perşembe günü beklenenden daha iyi çıkan ekonomik veriler, 2012'den bu yana en düşük kapanışına yönlenen hisse senedi gösterge endeksi ile birlikte, olumsuz havayı dağıtmayı başaramadı.

Kuala Lumpur'da Phillip Capital Management Bhd. şef yatırım yetkilisi Ang Kok Heng, "Yabancılar halen satıyor," dedi ve "Ringgit zayıflamasını durdurmazsa, satışların ne kadar daha süreceğini bilmiyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Malezya para birimi dolar karşısında yüzde 2.5 ile 1998'den bu yana en sert düşüşünü göstererek, Kuala Lumpur saati ile 11:20'de 4.0957 seviyesine indi ve bu hafta yüzde 4.8 değer yitirdi. Ringgit bu yıl yüzde 15 düşerek Asya'nın en kötü performans gösteren pğarası oldu.