Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın nerdeyse iki ay içinde ilk haftalık yükselişine hazırlanırken, yatırımcılar fiyatları etkilemesi beklenen ABD'nin faiz artışının zamanlamasına odaklanmış durumda.

Çin daha dengeli bir yuanın işaretlerini verirken ABD faiz oranlarının gelecek ay arttırılması beklentisi altın fiyatlarını belirleyici etken haline getirebileceği öngörülüyor.

Spot altın yüzde 0.2 artarak Singapur saati ile 14:55’te ons başına 1,116.91 dolardan işlem gördü. Fiyatlar bu hafta yüzde 2 artış göstererek 19 Haziran’dan beri ilk kez yükselişine hazırlanıyor. Çin’de Shangai Gold Exchange’de yüzde 99.99 saflığındaki külçe altın yüzde 0.7 düşerek 230.54 yuandan 229.50 yuana (36 dolar) geriledi.

Toronto’daki TD Securities Kıdemli Emtia Stratejisti Mike Dragosits yaptığı açıklamada, “İyileşen ABD verileri ileride beklenmedik bir yuan değer kaybı ve daha riskli bir kriz gerçekleşmediği sürece altın fiyatlarını etkilemeye yardımcı olmalı. Faiz oranları yükselir ve enflasyon geride kalırken bizler de 1.000 dolar seviyesine geri gelmeliyiz" şeklinde konuştu.