Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Merkez Bankası'nın faiz değiştirmemesi ve para politikasında normalleşme adımlarının ilkini açıklaması sonrası, Türk varlıklarında satışlar artıyor. Dolar/TL 2,9074'ü görürken, Euro/TL 3,20'yi aştı. Borsa İstanbul 100 endeksi yüzde 1.25'lik düşüşle günü 75.960 puandan tamamladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre faiz koridoru, 1 hafta vadeli repo faiz oranı etrafında simetrik hale getirilerek daraltılacak.

Bloomberg HT'ye konuşan TOBB Öğretim Üyesi Atılım Murat, faiz artışı beklediğini ve bu kararın beklentilerini karşılamadığını söyledi.

Böylece 1 haftalık repo faizi yüzde 7,50 seviyesinde kalırken, faiz koridorunun alt bandı yüzde 7,25'te kaldı. Koridorun üst bandı ise yüzde 10,75'te sabit bırakıldı.

TCMB'nin açıklamasında "Kurul küresel para politikalarının normalleşmeye başlamasından önce ve sonra uygulanabilecek diğer politikaları ele almıştır. Konuyla ilgili değerlendirmeler çerçevesinde oluşan yol haritasının internet sayfasında kamuoyuyla paylaşılması kararlaştırılmıştır" denildi.

Siyaset gündemi

Reuters'ı haberine göre Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet kurma görevini bugün Cumhurbaşkanı'na iade edecek. CHP ve MHP ile görüşmelerden sonuç çıkmamasının ardından erken seçimin tek ihtimal haline geldiğini belirten Davutoğlu bugün 17:30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde görevi iade edecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelmiş, ancak görüşmede koalisyon zemini oluşmadığı ifade edilmişti. CHP ile yürütülen görüşmeler sonrası MHP ihtimalinin de zayıflaması ile Davutoğlu'nun görevi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iade edip etmeyeceği tartışılmaya başlandı. CHP kanadı görevin iade edilmesi gerektiğini açıkladı.