Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Traderlar yenin bu yıl gelebileceği en düşük seviyeye yakın olduğu iddiasında bulunuyor. Fed’in faiz artırımına yaklaşmasına rağmen dolar karşısındaki dalgalanmalara karşı korunma maliyeti buharlaşıyor.

Yen, traderların önümüzdeki üç ayda dolar karşısında güçlenen döviz kuruna karşı opsiyonlarda prim ödediği tek önemli para birimi olma özelliği taşıyor. Yen, Haziran ayında dolar karşısında 125.86 yen ile 13 yılın en düşük seviyesine yönelmesinin ardından geçtiğimiz hafta ralli yaptı. Ancak öte yandan vadeliler Fed’in Eylül’de faiz artırımına gitme ihtimalinin yaklaşık yüzde 50 olduğunu gösteriyor. ABD’de politika yapıcılar Çarşamba günü Temmuz ayı toplantı tutanaklarını yayımlayacak.

Melbourne’deki IG Ltd. baş piyasa stratejisti Chris Weston, “Piyasa şu an gerçekten rahat bir yerde ve her iki tarafta da katalizör eksikliği var gibi görünüyor. Yen dolar karşısında 130 seviyesine ulaşmayı hak ediyor mu? Muhtemelen değil. 124-125 seviyelerini hak ediyor mu? Muhtemelen. Yenin adil değere yakın olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Yen dolar karşısında Tokyo saati ile 12.49’da 124.27 yenden işlem gördü. Yen geçtiğimiz 3 günde kapanış bazında yüzde 0.1’den yüksek bir düşüş veya yükseliş göstermedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi 1,210.80 puanda yatay seyrediyor. Endeks 7 Ağustos’ta 1,220.25 puan ile Mart ayından bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.