Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

İngiltere’nin otomobil yakıtı hariç perakende satışları, Temmuz ayında mobilya ve elektrikli ev aletleri öncülüğünde arttı.

Ulusal İstatistik Kurumu’nun Perşembe günü açıkladığı verilere göre satış hacmi, Haziran ayından yüzde 0.4 yükseldi. Veri Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentilerini karşıladı. Yakıt dahil satışlar yüzde 0.1 yükseliş gösterdi.

Enflasyonun düşük ve ücret artışının hızlı olması ile birlikte konut piyasasında patlama yaşanması tüketici harcamalarının ivmelenmesine destek sağlıyor. İngiltere Merkez Bankası (BOE) politika yapıcıları fiyat artışlarının bu yılın sonunda hızlanmasını bekliyor. Fiyat artışları Temmuz ayında sıfırın üzerine yükseliş göstermişti. Guvernör Mark Carney geçtiğimiz ay politikada sıkılaştırmaya gitme zamanının yaklaştığını belirtmişti.

Sterlin dolar karşısında verinin ardından düşük seviyesini korudu. Sterlin dolar karşısında yüzde 0.2’lik düşüş göstererek Londra saati ile 09.32’de 1.5653 seviyesinden işlem gördü.

Yakıt hariç perakende satışlar bir yıl önceye göre Temmuz ayında yüzde 4.3 arttı. Yakıt ile birlikte yüzde 4.2 yükseliş görüldü.