Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, küresel büyümenin yavaşlayacağı endişelerinin, gelişen piyasalarda derinleşen düşüş tarafından tetiklenmesiyle kayıplarını üçüncü güne taşıyor.

Standard & Poor’s 500 Endeksi, yüzde 0.5 düşerek New York saati ile 09:32'de 2,067.99 puana geldi. Endeks, 200 günlük ortalama fiyatlarının altında seyrediyor.

Gelişen piyasalardaki satış dalgası derinleşti. Çin’in devalüasyonundan sonra Kazakistan ve Vietnam da para birimlerinin değerini düşürdü. Zayıflayan para birimleri ve Çin’in ekonomik büyümesinin yavaşlaması Citigroup Inc.'yi 2016 yılı küresel büyüme tahminlerini ard arda üçüncü kez düşürerek yüzde 3.3’den yüzde 3.1’e indirmeye itti. 2015 yılı için büyüme tahmini ise yüzde 2.7.

Lisbon’daki Banco de Investimento Global brokerlarından Steven Santos, “Çin ve Asya’dan üst üste gelen olumsuz haberler var. Emtia fiyatları düşüş kaydediyor. Tüm bunlar küresel ekonominin durumuyla ilgili olumsuz bir tablo ortaya koyuyor. Bu negatif yönde hızlanma ABD hisse senetlerini olumsuz yönde etkilemeye devam edecek” şeklinde konuştu.