Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti MYK sonrası yaptığı açıklamada 'Erken seçime meclis kararıyla gidelim' çağrısı yaptı.

Davutoğlu: "Bütün siyasi partilere bir çağrıda bulunmak istiyorum. 24 Ağustos günü gelmeden önce, TBMM içinden bir hükümet çıkamadığı için Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümet çıkmaması dolayısıyla erken seçim kararı almasına mahal bırakmaksızın gelin biz görevimizi yapalım ve TBMM içinden bir hükümeti, erken seçim kararını da TBMM içinde alarak biz vazifemizi yapalım" diye konuştu.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu ve "En kısa zamanda nerede ve hangi şartlarda isterlerse bir araya gelmeye hazırım. İstedikleri mekanda, istedikleri süreyle, istedikleri gündemle oturmaya hazırım." dedi.

Davutoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin sıkıyönetim çağrısına da tepki gösterdi ve "Her teklife hayır dedikten sonra çıkıp sıkıyönetim talebinde bulunmak, 'TBMM içinde çözüm üretelim' dedikten sonra çıkıp Milli Güvenlik Kurulu zeminine olayları çekmeye çalışmak, 28 Şubat mantığı gibi bir mantıktır. Sıkıyönetim açıklaması ile milletimizin demokrasiye olan güvenini sarsmak siyasi sorumsuzluktur" şeklinde açıklama yaptı.