Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13:05'te güncellendi)

Altın, emtia grubunda küresel bazda satış dalgası ile birlikte, altı haftanın zirvesinden gevşedi ve palladyum son üç yılın en düşük seviyesine indi.

Spot altın yüzde 0.4 düşerek, Londra saati ile 10:12'de ons başına 1,155.75 dolara geriledi. Gümüş, platin ve palladyum yüzde 2 civraında değer kaybetti.

Küresel büyümenin teklemekte olduğuna ilişkin endişelerin artması hisse senetleri, geçen hafta gelişen piyasa paraları ve emtia grubuna sert satışların gelmesine neden oldu ve bu satış dalgası Pazartesi günü daha da derinleşti. Çin hisse senetleri 2007'den bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirirken, Almanya hisse senetleri ayı piyasasına girdi ve ham madde fiyatları 16 yılın en düşük seviyesine geriledi.

altındaki kayıplar, metale yönelik iyimserliğin ortaya çıkmasından sonra geldi. Fiyatlar geçen hafta, Ocak ayından bu yana en hızlı yükselişini gösterdi ve yatırımcılar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, altın destekli exchange traded fonları (ETF) yoluyla 8.3 ton altın aldı. Bu Ocak ayından bu yana en yüksek miktarı işaret ediyor.

(13:05'te güncellendi)