Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 14 Eylül Pazartesi

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve TRT Genel Müdürü Şenol Göka'yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

(Ankara/15.30/17.00/18.00)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde seçim çalışmaları yapacak.

(Ankara/14.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş adamlarıyla bir araya gelerek CHP'nin sorunlara yaklaşımı ve çözümlerine ilişkin düşüncelerini açıklayacak.

(Bursa/19.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, İstanbul Ticaret Üniversitesinin 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, EXPO 2015 Milano'da Türkiye Milli Günü etkinliklerine ve Türkiye-İtalya İş Forumu'na katılacak

(Milano/10.30/14.00)

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, 32. Dünya Veteriner Hekimliği Kongresine katılacak, Bitkisel Biyoçeşitlilik, Geofit Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünü ziyaret edecek.

(İstanbul/10.00/15.00)

4- AK Parti'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Naci Ağbal, görevi Mehmet Muş'tan devralacak.

(Ankara/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Lefkoşa'daki ara bölgede bir araya gelecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

3- Irak'ın başkenti Bağdat'ta 18 Türk işçinin kaçırılmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından Filistinlilere müdahalesi ile yaşanan olaylara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs)

6- Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Liderler Zirvesi, Tacikistan'da başlayacak.

(Duşanbe)

EKONOMİ

1- TÜİK, ağustos ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ile temmuz ayına ilişkin süt ve süt ürünleri ile kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, TBB, HAK-İŞ, TESK, TÜRMOB ve TZOB "terör" konusunda ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

AA