Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

En büyük tahvil yatırımcıları, ABD faiz oranlarının yakın zamanda artırılacağına dair görünüme rağmen sabit getirili varlıkları terk etme zamanının gelmediğini belirtiyor.

Pacific Investment Management Co. ve Fidelity Investments, Fed’in faiz oranlarını zayıf enflasyonda ivmelenme görülene kadar düşük tutacağı iddiasında bulunuyor. Dünyanın en büyük yatırım şirketi BlackRock Inc., güvenli liman özelliği ve likiditeyi getirilerle harmanlayan orta vadeli ABD tahvillerine yöneliyor.

Vanguard Group Inc. yöneticilerinden Gemma Wright-Casparius, “Fed, piyasanın çok fazla ileriye dönük faiz artırımlarını fiyatlaması olasığını önlemek için elinden geleni yapacak. Hedefin altındaki enflasyon para politikasında sadece kademeli bir artırımı olacağına işaret ediyor” dedi.

12.8 trilyon dolarlık ABD Hazine tahvili piyasasındaki önemli oyuncular, Fed’in ekonomiyi soğutmaktan kaçınmak için ihtiyatlı duruş ihtiyacının farkında olduğunu belirtiyor. Bu durum, yatırımcıları merkez bankasının agresif artırımlar yapmayacağı ve tahvillerden kaybetmeyeceklerine ikna etmiş görünüyor. Politika yapıcılar 17 Eylül’de politika kararını açıklayacak.

Zayıf enflasyon ve istikrarsız seyreden ekonomik büyüme, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilini 2015’e başladığı seviyeye yakın tutuyor. Faiz, Pazartesi günü Tokyo’da yüzde 2.20 seviyesindeydi. Tahvil faizi, 31 Aralık’ta ise yüzde 2.17’ydi.