Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:00'te güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, Çin ekonomisinin yavaşladığına ilişkin işaretlerin arttığı bir ortamda, yatırımcıların Fed'in faiz artırımlarını daha ileri bir tarihe erteleyebileceği beklentilerinin artması ile birlikte değer kazanırken, gelişen piyasalar da yukarı yönde hareket etti.

Gelişen ülke hisse senetleri son üç günde ilk kez yukarı yönde hareket ederken, ABD endeks vadeli kontratları ve ABD Hazine tahvilleri değer kazandı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yaklaşık üç haftanın en düşük kapanışına yöneldi. Bakır, Çin ekonomisindeki yavaşlamaın talebi zayıflatacağı endişeleri ile düşüşünü ikinci güne taşıdı ve Şanghay Bileşik Endeksi 25 Ağustos'tan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Traderlar, Fed'in 2006'dan beri ilk faiz artırımını 16-17 Eylül toplantısında yapma ihtimalini yüzde 28 olarak görüyor. Çin hisse senetleri, sanayi üretiminin beklenenden daha yavaş artması ve sabit sermaye yatırımlarının yılın ilk sekiz ayında 2000'den bu yana en yavaş büyümesini göstermesinin ardından, Asya hisse senetlerindeki düşüşlere öncülük etti.

Londra'da Bank of New York Mellon Corp. kıdemli Döviz stratejisti Neil Mellor, "Bugün görmekte olduğumuz, Çin'e yönelik endişelerina rtmakta olmasından dolayı dolardaki zayıflama," dedi ve "Bu durum Fed'in bu haftaki faiz kararında etkili olabilir. Tüm bur kargaşaya rağmen faiz artıracaklar mı? Daha fazla veri yapmayacaklarını işaret ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Stoxx europe 600 Endeksi New York saati ile 06:28'de yüzde 0.3 yukarıda seyrederken, Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.7 düşerken, Shenzhen'de işlem gören hisselerin endeksi yüzde 6.7 ile 25 Ağustos'tan bu yana en hızlı düşüşünü yaptı.

MSIC Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 yükselirken, Rusya, Hindistan ve Malezya'da gösterge endeksler en az yüzde 1 yükseldi.

(14:00'te güncellendi)