Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yale Üniversitesi'nin Nobel ödüllü ekonomisti Robert Shiller, giderek daha fazla sayıda yatırımcının ABD Borsalarında balon oluştuğuna inandığını, bunun da ciddi bir ayı piyasasına girilmesi riski oluşturduğunu söyledi.

Financial Times'ın haberine göre Shiller, kendi oluşturduğu Cape olarak da bilinen endekse göre, yatırımcıların borsaların aşırı değerlendiği yönündeki endişelerinin aşırı yükseldiğini kaydetti. Yatırımcılar en son 2000 yılındaki dotcom krizinde piyasaların bu derece aşırı yükseldiği konusunda görüş bildirmişti. Shiller, hisselerde yaşanacak düşüşün zamanı konusunda ise bir tahmin yapılamayacağını söyledi.

Fed'in büyük bir etkisi olmaz

Fed'in faiz artırımının hisseler üzerinde büyük bir etkisi olmayacağını savunan Shiller, "Bu çok uzun zamandır konuşuluyordu. Herkes artırımın geleceğini biliyor. Çok da önemli bir konu değil" dedi. Faiz oranları ve hisse fiyatları arasında tarihsel bir bağ olmadığını aktaran Shiller, "Faiz arttığında insanların hisse satacağını düşünebilirsiniz. Ancak finans dünyası o kadar basit bir şekilde çalışmıyor" diye konuştu.