Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Fed’in yaptığı anketin sonuçları Pazartesi günü yayımlandı. Buna göre orta vadeli enflasyon beklentileri Haziran 2013’e kadar geri giden verilerde geçtiğimiz ay rekor düşük seviyeye indi.

New York Fed’in anketine göre, tüketicilerin 3 yıl için enflasyon beklentileri geçtiğimiz ay Haziran 2013’ten bu yana en zayıf seviyeye indi. New York Fed’in Ağustos ayı Tüketici Beklentileri Anketi katılımcılarının tahminlerinin medyanı, yıllık tüketici fiyat enflasyonunun 3 yılda yüzde 2.9 seviyesine geleceğine işaret etti. Bir ay önce bu beklenti yüzde 3 seviyesindeydi. Enflasyon için önümüzdeki bir yıl beklentilerinin ortalaması yüzde 3’ten yüzde 2.8’e indi ve anket tarihindeki en düşük ikinci yanıtın oluşmasını sağladı.

Fed politika yapıcılar Washington’da 16-17 Eylül’de bir araya gelecek ve iki günlük toplantının ardından Başkan Janet Yellen ve meslektaşları faizleri 10 yıla yakın bir süreden bu yana ilk kez artırıp artırmamaya karar verecek.

Fed’in enflasyon göstergesi Temmuz ayında bir yıl önceye göre yüzde 0.3 yükseldi. ABD enflasyonu 3 yıldan uzun bir süredir Fed’in yüzde 2’lik hedefinin altında seyrediyor.

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Jackson Hole’de yaptığı konuşmada, “Enflasyon beklentilerindeki belirgin istikrar dikkate alındığında, enflasyonu aşağı çeken güçler yok oldukça enflasyonun yukarı hareket edeceğine inanmak için iyi neden bulunuyor” dedi.