Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, Çin hisselerinin 3 haftanın en sert iki günlük düşüşünü kaydetmeye hazırlanması ve yatırımcıların Fed’in Perşembe günkü faiz kararını beklemesi ile değer kaybediyor. Endonezya rupiahı 17 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Delta Electronics Inc. hisse satış planının ardından Taype’de yüzde 7.9 geriledi. HTC Corp. 3 haftanın en büyük düşüşünü kaydederek teknoloji şirketlerindeki kayıpları hızlandırdı. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.7 geriledi. Rupiah dolar karşısında yüzde 0.3 zayıfladı. Hyundai Motor Co. yükselerek tüketici odaklı hisselerini yukarı itti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saati ile 13.05’te yüzde 0.1’den az geriledi. Endekste yükseliş gösteren her iki hisse senedi için yaklaşık 3 hisse geriledi. Çin’de yatırımcıların ülkenin hisse senedi piyasalarından fonları çekmeye devam edeceği endişesi artıyor. Fed’in faizi Perşembe günü artıracağı ihtimali yüzde 28 seviyesinde.

Cakarta’daki PT Ciptadana Securities John Teja, “Çin ekonomisinin daha derin bir yavaşlamaya girdiğine yönelik işaretler netleşiyor. Hükümeti piyasa ve ekonomiyi desteklemek için çok şey yaptı ancak bu girişimlerin verimliliği ile ilgili şüpheler artıyor” dedi.