Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed’den gelebilecek çeyrek puanlık bir artırımı sindirebileceğinden ürken yatırımcılar için daha makul bir seçenek var. Ekonomistler Fed’e 12.5 baz puanlık bir artırım öneriyor.

Fed’in para politikasını sıkılaştırıp sıkılaştırmayacağı tartışmasında sona yaklaşılıyor. ING Bank NV, UniCredit SpA ve VTB Capital Plc’den ekonomistler, "Düşük bir artırım, Fed’in gelişme gösteren ekonomiye tepki verirken öte yandan piyasada oluşabilecek bir aksamayı minimalize etmeye çalıştığını gösterir" değerlendirmesi yapıyor.

ING ekonomistleri Salı günü yaptığı değerlendirmede, “Bu kesinlikle olağandışı ve sürpriz olur. Ancak öte yandan son 8 yıldaki geleneksel olmayan parasal politikanın ardından olağandışı norm haline geliyor” ifadelerini kullandı.

VTB küresel stratejisti Neil MacKinnon, “1/8 yüzde puanlık bir artış Aralık 1986’dan bu yana ilk olur. Böyle bir yükseliş, piyasalardan kabul edilebilir bir tepki gelmesinin ardından Fed Başkanı Janet Yellen’den merkez bankasının Ekim ayında tekrar harekete geçeceği yönünde bir sinyal gelmesi ile desteklenebilir” dedi.

UniCredit SpA baş ekonomisti Erik Nielsen, “Fed ya ilerleme sağlamalı ya da eğrinin ardına düşme riskini kabul etmeli” dedi.

Nielsen, “Eylül’ü pas geçmek kargaşa riskini artıracak. Her şey sinyal vermek ile ilgili olduğundan ben Perşembe günü 10-15 baz puanlık bir artış yapardım” diye konuştu.