Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa para birimleri, Fed’in faizleri bu hafta artırması ile ilgili şüphelerin riskli varlıklara olan talebi desteklemesi ile Nisan ayından bu yana en uzun süreli yükseliş dönemini genişletiyor. Çin hisseleri, hükümetin teşvik önlemlerinin başarısız olduğu endişesi ile 3 haftanın en sert düşüşünü gösterdi.

Rusya rublesi dolar karşısında yüzde 0.5 yükseldi. Rubledeki yükselişte Brent petrolün 3 günden bu yana ilk kez değerlenmesi etkili oldu. Güney Afrika randı, cari işlemler açığının 4 yılın en düşük seviyesine inmesi ile yüzde 0.5 güçlendi.

20 gelişmekte olan para biriminin göstergesi olan endeks yüzde 0.1 artış kaydetti ve yükselişi 6. güne taşıyor. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Londra saati ile 11.59’da yatay bir seyir izledi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 3.5 ile 25 Ağustos’tan bu yana en sert düşüşü gösterdi.

Londra’daki Commerzbank AG baş gelişen piyasa stratejisti Simon Quijano-Evans, “Para birimleri Fed toplantısı öncesinde mola alıyor gibi görünüyor. Piyasa faiz artırımı geleceğine ikna olmadı” dedi.