Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 16 Eylül Çarşamba

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, JW Marriott Oteli'nde düzenlenecek 3. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'na katılacak. Erdoğan Arena Spor Salonu'nda düzenlenecek Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Kongresi'nde bulunacak.

(Ankara/10.30/18.00)

2- TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, JW Marriott Otel'de düzenlenecek 3. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'na katılacak.

(Ankara/10.00)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde seçim çalışmalarını yürütecek.

(Ankara/18.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, C20 (Civil 20) Zirvesi'nin kapanış oturumunda konuşma yapacak.

(İstanbul/16.15)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ASO'nun Etnografya Müzesi'nde düzenlediği 5. Büyükelçiler Resepsiyonuna katılacak.

(Ankara/17.30)

3- Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, valiliği ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenleyecek, Ege Bölgesi Sanayi Odasını ziyaret edecek.

(İzmir/10.00-14.00)

4- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Salih İzbul ve beraberindeki heyetle bir araya gelecek, heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/12.00)

5- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. Yüksekdağ, Halkın Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ve Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ile parti genel merkezinde bir araya gelecek.

(Ankara/12.30/13.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Irak'ın başkenti Bağdat'ta 18 Türk işçinin kaçırılmasıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Sana)

4- İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından Filistinlilere müdahalesi ile yaşanan olaylara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs)

5- Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde meydana gelen vinç kazasıyla ilgili gelişmeler izlenecek.

(Mekke)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayına ilişkin Uluslararası Yatırım Pozisyonu verilerini açıklayacak.

(Ankara /10.00)

2- TÜİK, temmuz ayı motorlu kara taşıtları ile yılın ikinci çeyreğine ilişkin inşaat ciro ve üretim endekslerini kamuoyuyla paylaşacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya'ya seyrinin 125. yıl dönümü faaliyetleri kapsamında Beşiktaş'taki Deniz Müzesi Komutanlığı'nda "Ertuğrul'un İzinde Deniz Kuvvetleri ve Diplomasi" konulu sempozyum düzenlenecek, İstanbul Boğazı'na çelenk bırakılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TZOB Genel Merkezi'nde kurbanlık fiyatlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30)

AA