Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Capital Economics Ltd. altında yükseliş görüleceğini öngördü.

Emtia ekonomisti Simona Gambarini, “ABD’nin olası faiz artırımı yakın vadede altına zarar verecek ancak faiz artırım kararının ortadan kalkmasının ardından altın için temeller iyileşme gösterecek. Fiyatlar yıl sonunda ons başına yaklaşık 1,200 dolar ve 2016’da 1,400 dolara gelebilir” dedi.

Spot altın fiyatları, Salı günü yüzde 0.3 gerilemesinin ardından Singapur saati ile 11.38’de ons başına 1,105.31 dolardan işlem gördü. Fiyatlar Salı günü itibarıyla kapanışta üst üste 4. günde de yüzde 0.5’ten düşük bir hareketlenme gösterdi.

Gambarini, “Faiz artırımının ardından gelen ayda veya haftalarda yani kısa vadede negatif bir reaksiyon olacak. Faiz artışının sindirilmesinin ardından yatırımcı tekrar altın piyasasına dönecek” dedi.

Kıymetli metallerin de dahil olduğu finans piyasaları bu hafta Fed’e odaklanmış durumda. Politika yapıcılar Perşembe günü iki günlük toplantının ardından faiz kararını açıklayacak. Altıni Fed’in faiz artıracağı beklentilerinin doları güçlendirmesi ile geçtiğimiz yıl yüzde 11 geriledi ve altında yatırım varlıkları düşüş gösterdi.