Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

İngiltere'de mayıs - temmuz döneminde işsizlik oranı geçen senenin aynı dönemindeki yüzde 6,2 seviyesinden yüzde 5,5'e geriledi.

İngiltere'nin Ulusal İstatistik Ofisi'nden (ONS) yapılan açıklamada, ülkede mayıs - temmuz döneminde işsizlik oranının yüzde 5,5 ile bir önceki çeyreğe göre değişim göstermediği belirtildi. Geçen yılın mayıs - temmuz döneminde ise işsizlik oranının yüzde 6,2 seviyesinde gerçekleştiği hatırlatıldı. İngiltere'de mayıs - temmuz dönemine ilişkin işsizlik oranı beklentisi yüzde 5,6 seviyesindeydi. Nisan-haziran döneminde işsizlik oranı yüzde 5,6 olarak kaydedilmişti.

ONS açıklamasında, mayıs - temmuz döneminde 16-64 yaşındaki nüfusun yüzde 73,5'inin istihdam piyasasında yer aldığı, bu oranın önceki yılın aynı döneminde yüzde 72,8 olduğu vurgulandı.

İngiltere'de mayıs - temmuz döneminde ortalama haftalık kazançlar beklentileri aşarak yüzde 2,9 arttı.

Aynı dönemde bir önceki çeyreğe kıyasla toplam çalışan sayısı 42 bin artarak 31,09 milyona, toplam işsiz sayısı 10 bin artarak 1,82 milyona ulaştı.

İşsizlik verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan İngiltere Maliye Bakanı George Osborne ise, "İnsanların gelirlerinin artması ve istihdam yaratılması yönündeki haberi memnuniyetle karşılıyorum. Geçen yıla oranla ücretlerin yüzde 2,9 arttığı, düşük enflasyonun olduğu bir ortamda çalışanlar son on yıl içerisinde gerçek anlamda en hızlı gelir artışı elde etti. İstihdamda yüzde 73,5 bu zamana kadarki en yüksek seviye" değerlendirmesinde bulundu.

AA