Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro dolar ve yen karşısında, Euro Bölgesi’nde enflasyonun yavaşladığını gösteren verinin ardından düşüşü 3. güne taşıyor. 19 üyeli bölgede enflasyon Ağustos ayında yavaşlayarak neredeyse durma noktasına geldi.

Euro önemli para birimlerinin 2’si hariç tümü karşısında enflasyon verisinin etkisiyle değer kaybetti. Tüketici fiyatları verisi, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi enflasyonu canlandırmada karşılaştığı zorluklara işaret etti. Draghi, geçtiğimiz ay ihtiyaç duyulduğunda yetkililerin varlık alım programını genişletmeye hazır olduklarını belirtti. Öte yandan Fed Çarşamba günü başladığı iki günlük toplantısında faiz oranlarını 2006 yılından bu yana ilk kez artırıp artırmamaya karar verecek.

Frankfurt’taki Commerzbank AG kıdemli Döviz stratejisti Lutz Karpowitz, “Enflasyon verisi ile birlikte parasal genişlemede yükseliş görüleceği yönündeki son açıklamalar euroda satışa gitmek için neden veriyor” dedi.

Euro dolar karşısında yüzde 0.4 gerileyerek New York saati ile 06.59’da 1.220 dolar seviyesine geldi. Euro yen karşısında yüzde 0.3 düşüş ile 135.28 yen oldu.

Avrupa Birliği istatistik kurumunun açıkladığı verilere göre 19 üyeli Euro Bölgesi’nde fiyat artış hızı Ağustos ayında bir yıl önceye göre yüzde 0.1’e yavaşladı. Temmuz ayın enflasyon yüzde 0.2 seviyesindeydi. Ağustos ayı verisi 4 ayın en düşüğü olarak kaydedildi.