Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:30'da güncellendi)

ABD hisse senetleri, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandıktan sonra, Fed'in faizi sıfır seviyesi yakınında tutma kararı almasının küresel ekonominin gücüne ilişkin endişeleri artırmasının etkisi ile günü düşüşle kapadı.

Fed politika faizini değiştirmedi ve piyasalardaki kargaşa ortamında rekor büyüklükteki parasal teşvik dönemini bitirme konusundaki isteksizliğini gösterdi. Bu durum artan uluslararası riskleri ve içeride yavaş enflasyonu işaret etti. Hisse senetleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın küresel ekonomiye yönelik risklerin ABD ekonomisine yönelik iyileşme işaretlerini bastırdığını işaret eetmesi ve enflasyonun inatçı biçimde düşük kalmaya devam ettiğini söylemesinin ardından kazançlarını geri verdi.

New York'ta Fiduciary Trust Company International hisse senedi strateji müdürü Carin Pai, "Bu biraz bir mücadele," dedi ve "Eğer faizi yükseltmezlerse ve faiz arıtırımından kaçınırlarsa, bu ekonomi için ne anlama geliyor? Faiz artırımı ile başa çıkacak kadar güçlü olmadığı. Bu düşünce piyasaları şimdi olumsuz etkiliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, yüzde 1.3'lük kazancını geri verdi ve yüzde 0.3 düşüşle günü 1,990.19 puandan kapadı. Faiz hareketlerine en hassas sektörler en fazla etkilenenler oldu Kamu hizmet şirketleri ve gayrımenkul firmaları yüzde 0.9'dan fazla yükselirken, bankalar yüzde 2.4 kaybetti. Dow Jones Endeksi 65.21 puan ya da yüzde 0.4 düşüşle 16,674.74 puandan kapandı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.10 yükseldi.

(23:30'da güncellendi)