Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ile 75 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı. Kredi, TSKB tarafından Türkiye genelinde yenilenebilir enerji, kaynak ve enerji verimliliği yatırımlarının finansmanında kullandırılacak.

TSKB'den yapılan açıklamaya göre Banka, IFC'den Türkiye genelinde yenilenebilir enerji, kaynak ve enerji verimliliği yatırımlarının finansmanında kullandırılmak amacıyla 75 milyon dolarlık kredi temin etti. Söz konusu kredi iki yılı ödemesiz olmak üzere toplam yedi yıl vadeli olarak imzalandı.

Kredi imza töreninde konuşan TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, bu krediyle son bir yıl içerisinde sürdürülebilir yatırımların finansmanına yönelik sağladıkları kaynakların toplamının 630 milyon dolara ulaştığını belirtti.

Türkakın, "Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının azaltılması ve sürdürülebilir büyümesini gerçekleştirmek için kritik öneme sahip yenilenebilir enerji, kaynak ve enerji verimliliği yatırımlarına sağladığımız finansman ve danışmanlık desteğine önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

IFC Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Finansal Kurumlar Grubu Başkanı Edward Strawderman ise bu proje ile IFC'nin finansal kuruluşlar aracılığıyla Türkiye'de enerji verimliliğiyle sürdürülebilir enerji projelerine sağladığı toplam finansman temini ve yatırım miktarının 1 milyar doları aştığını kaydetti.

Strawderman, "Türkiye'de yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında henüz gerçekleşmemiş büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. TSKB aracılığıyla Türkiye'nin bu alandaki hedeflerini desteklemekten memnuniyet duyuyor ve TSKB'nin diğer bankalara örnek teşkil etmesini umuyoruz" değerlendirmesinde de bulundu.

AA