KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, üç günlük tatilin ardından açılan Japonya Borsasında hisse senetlerinin düşmesi ile birlikte geri çekildi. Enerji ve ham madde şirketlerinin hisseleri düşüşlere öncülük etti.

MSCI Asya Pasififk Endeksi, Tokyo saati ile 09:21'de yüzde 0.2 aşağıda 125.49 puan seviyesinde seyrediyordu. Küresel hisse senetleri, bazı Fed yetkililerinin faiz artırımının zamanlaması ile ilgili konuşması ve Çin'in ekonomik büyümesine ilişkin endişelerin yeniden alevlenmesinin ham madde fiyatlarını düşürmesi ile birlikte, Japonya piyasaları kapalıyken düşerken, hisse senetlerinde volatilite arttı.

Fed Başkanı Janet Yellen bugün Amherst, Massachusetts'te "Enflasyon Dinamikleri ve Para Politikası" konulu bir konuşma yapacak. Bu konuşma, Yellen'a, ABD faizinin 2015 yılında artırılma yolunda olduğunu vurgulamak ya da birçok yatırımcının faiz artışının gelecek yıla sarkıtılacağı yolundaki beklentisilerini güçlendirmek için bir fırsat sunacak. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ekonomik görünüme yönelik risklerin teşviği artırmayı garanti edip etmediğini söylemek için çok erken olduğunu kaydetti.

Sydney'de  Patersons Securities Pty Ltd. stratejisti  Tony Farnham, "Japonya piyasaları halen, tatil döneminde, belirsizliği küresel piyasalarda sarsıntı yaratmasının ardından boşluğu kapatmak durumunda," dedi ve Sorun, Çin'deki yavaşlamanın boyutunu ve Fed'in dorğu şeyi yapıp yapmadığına ilişkin tartışmaları anlayabilmek" şeklinde konuştu.

Advertisement